Анталия

Автобус
Собствен транспорт
Самолет
Show More

За Анталия

Анталия е турски курортен град с пълно с яхти старо пристанище и плажове, оградени от големи хотели. Градът е врата към южния средиземноморски регион на Турция, известен като тюркоазеното крайбрежие, със своите сини води. Навсякъде се виждат останки от времето на Анталия като голямо римско пристанище. Те включват вратата на Адриан, построена в чест на посещението на римския император в кулата Hidirlik, 130-та година сл. Хр.

Районът на крепостта Kaleiçi е на мястото на минарето Yivli, 38-метрово тухлено минаре и тесни улички, покрити с вековни възстановени османски домове. Музеят на Анталия притежава завидна колекция, датираща от ранната античност. Популярният плаж Konyaalti е дълъг, каменист участък, а пясъчният плаж Лара е известен с тематични хотели и близките водопади Дюден. Отвъд града се намират руини като запазения театър на Аспендос и масивния гръко-римски стадион в Перге. Популярни дейности на открито включват голф, гмуркане и пешеходен туризъм на 500-километровата пътека Lycian Way.

Информацията публикувана на сайта е с информационна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.80 от ЗТ за достоверна се счита само информацията предоставена на клиента по имейл или в офиса на ТА „Доли Травъл Клуб"
Посочените в евро цени се прекалкулират в левова равностойност по курс 1 € = 1,96 лв.

© 2021 by Doli Travel Club