top of page

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ / ПО ЖЕЛАНИЕ / 
 

lesvos.jpg

ОСТРОВ ЛЕСБОС

Лeсбoс е третият по голeмина oстров в Гърция, наричaн cъщо и Mитилини - иметo на неговия главeн грaд.  И ако островът е дал нещо важно на света, освен името си, това е античната поетеса Сафо (7 в.пр.Хр.). Именно широко дискутираните (макар и недоказани) отношения на поетесата и женското й обкръжение са причината наименованието на родния й остров да се пренесе върху понятието „лесбийка“. Освен нея тук са родени или живели десетки антични философи, историци, поети, скулптори.  

Лecбoс не е мaсовο завладян oт тyриcти и e успял дa запази трaдиционната си и cпοkoйнa атмосфера. Ha ocтрова има всичkο - рaзнoродни плажοвe (пясъчни, камениcти и чaκълести), арxeoлогичесkи и иcтοрически забeлежителнoсти, мyзeи, рaзлични хотели и и реcтοранти и мнoго тeрмални извοри. 

pergamon.jpg

БЕРГАМА

Археологическите разкопки в Бергама или древнят град Пергамон стартират в самото начало на 20-ти век. Наблизо е разположен театъра с 3500 места, а до него Храма на Дионисий. Ще можете да видите и останките на мраморния олтар на Зевс. Тук се намират и руините на гръцкия храм на Хера. В подножието на знаменития хълм, там където текат водите на река Каик, се извисяват стените на Червената базилика.

      Свещенния път, води до храма на  Асклепий. Храмът на Асклепий се счита за първата болница в човешката история.  Тук Асклепий и неговите помощници са прилагали лечение със змийска отрова. Последният факт стои в основата на змията в логото на съвременната фармация.

 

ЦЕЛОДНЕВНА РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ

 

Най-приятната, лежерна и предпочитана екскурзия. Ако просто искате да се насладите на красотата на Егейско море докато си лежите и хващате бронзов тен на борда на някое корабче - това е само за Вас. 

По време на плаването ще се спира на различни заливи. Екскурзията е целодневна и включва обяд на борда на корабчето.

 

boattrip.jpg

*Ако желаете да получите актуален списък с цените на допълнителните мероприятия, моля пишете ни на имейл office@doliclub.com

Екскурзиите се организират от турския партньор на Доли Травъл Клуб и се заплащат на място в хотела, на представител, който посреща групите. Заплащат се в евро, както са обявени в програмата.

 

TA "Доли Травъл Клуб" не носи отговорност за организацията и провеждането на допълнителните мероприятия.

bottom of page