top of page

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ ОТ БОДРУМ / ПО ЖЕЛАНИЕ / 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

efes_kusadasi.jpg
pamukkale-14979_1280.jpg
boattrip.jpg
greece-rhodes.jpg
Kos_greece.jpg
a2.jpg

ГРЪЦКИЯТ ОСТРОВ КОС

Остров Кос е един οт най-големите и най-известните гръцки острови, който се намира само на 5 км от атрактивния турски курорт Бодрум. Островът притежава прекрасни пясъчни плажни ивици и красива природа. Именно заради това привлича туристи целогодишно.

Освен с невероятните си плажове, Кос е известен и с богатото си културно и историческо наследство. Наричан е още дома на Хипократ – бащата на медицината. Според легендата една от най-впечатляващите забележителност на острова - Дървото на Хипократ е засадено преди 2400 години от бащата на медицината и той под неговата сянка изнасял лекции на учениците си. На Кос ще срещнете съжителството на храмове на три религии и може да посетите рицарската крепост, която се намира в столицата на това чудно място, град Кос.

За вашето незабравимо преживяване, ще може да се насладите на достатъчно свободно време за плаж, разходка, шопинг и вкусен обяд в някоя от малките и китни таверни на острова.

ДРЕВНИЯТ ГРАД ЕФЕС И КЪЩАТА НА ДЕВА МАРИЯ​

Ефес е един от най-добре запазените древногръцки и римски градове в Средиземноморието.  Макар днес да е на 5 км от морето, древният град Ефес някога е бил важен търговски пристанищен град между Близкия Изток и средиземноморските пристанища на Запада. Ефес е постоен през 11 в. пр.н.е. и се превръща в главно средище за търговия, култура и политика. Днес по-голяма част от Ефес все още е скрита под огромни хълмове. Смята се, че едва 10% от града е разкопана, а останалата част спи под маслинови горички. Но и сега гледките са впечатляващи - дългата километър и половина, павирана с мрамор улица, минава покрай частично възстановените сгради. Тук се намира най-голямата сбирка от римнски руини на изток от Средиземноморието. Ще видите одеона - малък театър с покрив, впечатляващата библиотека на Целз, театърът, който е можел да побере 44 000 души и се смята за най-големия театър в древността, храмовете на Адриан и император Дометиан и едно от седемте чудеса на древния свят - храмът на Артемида. Градът е под защитата на Юнеско.

 

Заедно с Ефес ще имате възможност да посетите и Дома на Дева Мария. Той се намира в близост до селището Селчук, на 7 км. от древния град Ефес. На това място се стичат за поклонение не само християни, но и мюсюлмани, тъй като се счита, че много болни са намерили изцеление. Според легендите именно в тази къща е починала Богородица, където прекарала последните години от живота си. Умира на 64 години, но не се знае къде е погребана. 

Самата къща представлява еднокуполна постройка, частично вградена в скалите. На изхода има извор с три чучура и се смята, че водата има лечебни свойства. Носете си бутилки, за да си напълните от лечебната вода. Непосредствено до извора има и стена на желанията. Тук всеки може да запише най-съкровеното си желане и да го завърже на стената. 

Цена:  около 50 евро на човек

ПАМУККАЛЕ

 

Памуккале е визитната картичка на Турция и един от най-красивите природни феномени в страната. В превод от турски името означава "замък от памук"

Памуккале се намира в сеизмично ативна зона. В следствие на заметресения се появяват карстови извори.  Богатата на минерали и варовик вода се стича по склона в течение на хилядолетия образува над 100 приказни тераси. Те се изпълват от топлата минерална вода и образуват лековити лазурни басейни. 

Според местните жители, изворите имат изключително въздействие и помагат при сърдечни и бъбречни заболявания, кожни проблеми, проблеми с кръвообращението, с нервите, при паралич и ревматизъм. Легендата гласи, че водите подмладяват,  дори прочутата красавица Клеопатра се е къпала в един от басейните, в който можете да влезете и Вие, но срещу допълнително заплащане. Наричат го басейна на Клеопатра. За всичко това и още много други интересни истории ще Ви разкаже придружаващият групата лицензиран екскурзовод.

ЦЕЛОДНЕВНА РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ

 

Най-приятната, лежерна и предпочитана екскурзия. Ако просто искате да се насладите на красотата на Егейско море докато си лежите и хващате бронзов тен на борда на някое корабче - това е само за Вас. 

По време на плаването ще се спира на три залива. Екскурзията е целодневна и включва обяд на борда на корабчето.

ГРЪЦКИЯТ ОСТРОВ РОДОС

Вторият по големина остров на Гърция е Родос. Наричан още Перлата на Гърция, той ще ви завладее с невероятни плажове, кристално чиста вода, красиви пейзажи и прекрасен средиземноморски климат. Тук са и едни от най-екзотичните плажове. Оcтрoвът предлага забележителни кафенета и ресторанти, в които ще може да се насладите на традиционната храна и чудесното вино.

Родос е подходящ също и за любители на природата и историята. Една от най-известните забележителности на острова е "Родоския колос" - знаменитата статуя на бог Хелия, а старият град на Родос е един от най-добре запазените градове от древността в цяла Европа. Ще имате възможност да посетите още и акрополът на Атина Линдия и древният театър в град Линдос, вторият по големина на острова.

Разположен срещу най зеленият турски курорт Мармарис, остров Родос ви предоставя незабравими преживявания за перфектната лятна вaκaнция.

ТУРСКА БАНЯ 

 

Хамамът или турската баня на български носи вековни традиции още от времето на Османската империя.

През вековете тя се е считала за място за релаксация, терапия, профилактика и социални контакти.  Ако искате да отстраните токсините и да се отдадете на пълен релакс - това е точното място за Вас. Ще имате възможност да почувствате топлината на мраморния камък, парата и 100% влажност на въздуха в една наистина автентична обстановка. Процедурата започва със сауна, продължава с пилинг с кесе и масаж с пяна и за финал - масаж с етерични масла.

 

scuba.jpg

ГМУРКАНЕ

 

Страхотна възможност да се полюбувате на интересния подводен свят на Егейско море. Гмуркането е подходящо и за начинаещи, предлага се професионално оборудване и инсктруктор. Изживяването е невероятно!

 

*Ако желаете да получите актуален списък с цените на допълнителните мероприятия, моля пишете ни на имейл office@doliclub.com

Екскурзиите се организират от турския партньор на "Доли Травъл Клуб" и се заплащат на място в хотела, на представител, който посреща групите. Заплащат се в евро, както са обявени в програмата.

*TA „Доли Травъл Клуб“ не носи отговорност за организацията и провеждането на допълнителните мероприятия.

bottom of page