top of page

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ ОТ БОДРУМ / ПО ЖЕЛАНИЕ / 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

efes_kusadasi.jpg
pamukkale-14979_1280.jpg
boattrip.jpg
greece-rhodes.jpg
Kos_greece.jpg
a2.jpg

ГРЪЦКИЯТ ОСТРОВ КОС

Остров Кос е един οт най-големите и най-известните гръцки острови, който се намира само на 5 км от атрактивния турски курорт Бодрум. Островът притежава прекрасни пясъчни плажни ивици и красива природа. Именно заради това привлича туристи целогодишно.

Освен с невероятните си плажове, Кос е известен и с богатото си културно и историческо наследство. Наричан е още дома на Хипократ – бащата на медицината. Според легендата една от най-впечатляващите забележителност на острова - Дървото на Хипократ е засадено преди 2400 години от бащата на медицината и той под неговата сянка изнасял лекции на учениците си. На Кос ще срещнете съжителството на храмове на три религии и може да посетите рицарската крепост, която се намира в столицата на това чудно място, град Кос.

За вашето незабравимо преживяване, ще може да се насладите на достатъчно свободно време за плаж, разходка, шопинг и вкусен обяд в някоя от малките и китни таверни на острова.

ДРЕВНИЯТ ГРАД ЕФЕС И КЪЩАТА НА ДЕВА МАРИЯ​

Ефес е един от най-добре запазените древногръцки и римски градове в Средиземноморието.  Макар днес да е на 5 км от морето, древният град Ефес някога е бил важен търговски пристанищен град между Близкия Изток и средиземноморските пристанища на Запада. Ефес е постоен през 11 в. пр.н.е. и се превръща в главно средище за търговия, култура и политика. Днес по-голяма част от Ефес все още е скрита под огромни хълмове. Смята се, че едва 10% от града е разкопана, а останалата част спи под маслинови горички. Но и сега гледките са впечатляващи - дългата километър и половина, павирана с мрамор улица, минава покрай частично възстановените сгради. Тук се намира най-голямата сбирка от римнски руини на изток от Средиземноморието. Ще видите одеона - малък театър с покрив, впечатляващата библиотека на Целз, театърът, който е можел да побере 44 000 души и се смята за най-големия театър в древността, храмовете на Адриан и император Дометиан и едно от седемте чудеса на древния свят - храмът на Артемида. Градът е под защитата на Юнеско.

 

Заедно с Ефес ще имате възможност да посетите и Дома на Дева Мария. Той се намира в близост до селището Селчук, на 7 км. от древния град Ефес. На това място се стичат за поклонение не само християни, но и мюсюлмани, тъй като се счита, че много болни са намерили изцеление. Според легендите именно в тази къща е починала Богородица, където прекарала последните години от живота си. Умира на 64 години, но не се знае къде е погребана. 

Самата къща представлява еднокуполна постройка, частично вградена в скалите. На изхода има извор с три чучура и се смята, че водата има лечебни свойства. Носете си бутилки, за да си напълните от лечебната вода. Непосредствено до извора има и стена на желанията. Тук всеки може да запише най-съкровеното си желане и да го завърже на стената. 

Цена:  около 50 евро на човек

ПАМУККАЛЕ

 

Памуккале е визитната картичка на Турция и един от най-красивите природни феномени в страната. В превод от турски името означава "замък от памук"

Памуккале се намира в сеизмично ативна зона. В следствие на заметресения се появяват карстови извори.  Богатата на минерали и варовик вода се стича по склона в течение на хилядолетия образува над 100 приказни тераси. Те се изпълват от топлата минерална вода и образуват лековити лазурни басейни. 

Според местните жители, изворите имат изключително въздействие и помагат при сърдечни и бъбречни заболявания, кожни проблеми, проблеми с кръвообращението, с нервите, при паралич и ревматизъм. Легендата гласи, че водите подмладяват,  дори прочутата красавица Клеопатра се е къпала в един от басейните, в който можете да влезете и Вие, но срещу допълнително заплащане. Наричат го басейна на Клеопатра. За всичко това и още много други интересни истории ще Ви разкаже придружаващият групата лицензиран екскурзовод.

 

Цена: около 45 евро на човек

ЦЕЛОДНЕВНА РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ

 

Най-приятната, лежерна и предпочитана екскурзия. Ако просто искате да се насладите на красотата на Егейско море докато си лежите и хващате бронзов тен на борда на някое корабче - това е само за Вас. 

По време на плаването ще се спира на три залива. Екскурзията е целодневна и включва обяд на борда на корабчето.

 

Цена: около 25 евро на човек

ГРЪЦКИЯТ ОСТРОВ РОДОС

Вторият по големина остров на Гърция е Родос. Наричан още Перлата на Гърция, той ще ви завладее с невероятни плажове, кристално чиста вода, красиви пейзажи и прекрасен средиземноморски климат. Тук са и едни от най-екзотичните плажове. Оcтрoвът предлага забележителни кафенета и ресторанти, в които ще може да се насладите на традиционната храна и чудесното вино.

Родос е подходящ също и за любители на природата и историята. Една от най-известните забележителности на острова е "Родоския колос" - знаменитата статуя на бог Хелия, а старият град на Родос е един от най-добре запазените градове от древността в цяла Европа. Ще имате възможност да посетите още и акрополът на Атина Линдия и древният театър в град Линдос, вторият по големина на острова.

Разположен срещу най зеленият турски курорт Мармарис, остров Родос ви предоставя незабравими преживявания за перфектната лятна вaκaнция.

 

Цена: около 80 евро на човек

ТУРСКА БАНЯ 

 

Хамамът или турската баня на български носи вековни традиции още от времето на Османската империя.

През вековете тя се е считала за място за релаксация, терапия, профилактика и социални контакти.  Ако искате да отстраните токсините и да се отдадете на пълен релакс - това е точното място за Вас. Ще имате възможност да почувствате топлината на мраморния камък, парата и 100% влажност на въздуха в една наистина автентична обстановка. Процедурата започва със сауна, продължава с пилинг с кесе и масаж с пяна и за финал - масаж с етерични масла.

 

*Цена: от 25-30 евро в зависимост от включените процедури

scuba.jpg

ГМУРКАНЕ

 

Страхотна възможност да се полюбувате на интересния подводен свят на Егейско море. Гмуркането е подходящо и за начинаещи, предлага се професионално оборудване и инсктруктор. Изживяването е невероятно!

 

Цена: около 40 евро на човек

*Ако желаете да получите актуален списък с цените на допълнителните мероприятия, моля пишете ни на имейл office@doliclub.com

Екскурзиите се организират от турския партньор на "Доли Травъл Клуб" и се заплащат на място в хотела, на представител, който посреща групите. Заплащат се в евро, както са обявени в програмата.

*TA „Доли Травъл Клуб“ не носи отговорност за организацията и провеждането на допълнителните мероприятия.

bottom of page