top of page

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ ОТ МАРМАРИС / ПО ЖЕЛАНИЕ / 
 

ОСТРОВА НА КЛЕОПАТРА

Острова на Седир или по-известен като острова на Клеопатра, отстоящ  само на 30 минутно плаване от Мармарис. Един от най-известните турски острови, привличащ огромен брой туристи всяка година с невероятната си комбинация от спираща дъха природа и историческо-културни забележителности. Освен това, островът е известен и като арена на любовната история между Клеопатра и Марк Антоний. Легендата разказва, че уникалният плаж от раковини, на който ще се насладите по време на екскурзията си, е направен, като пясъка и раковините са докарани по нареждане на Марк Аврелий от Египет, за да засвидетелства любовта си към Клеопатра и двамата често са плували тук. Освен този спиращ дъха плаж, ще можете да разгледате и останките от древноримски град, в това число и амфитеатър, изграден, според легендата, специално за Клеопатра. И като бонус към всичко това, ще спрем за гмуркане и плуване на няколко места, за да се потопите в кристално чистите води на Средиземно море.

Cleopatra Island 4.jpg

ДАЛЯН

Най-търсената екскурзия от Мармарис е Далян и световноизвестният плаж Изтузу, по-известен като плажа на костенурките.На около два часа път с корабче от  Мармарис се намира град Далян. На град Далян няма да се отделя време, тъй като целта на екскурзията е разположената около него делта на река Далян. Ще имате възможността с малко корабче да прекосите реката, като ще видите останки от античния град Каунос, както и уникалните фасади на древни лакийски гробници, отвесно издълбани в скалите около реката, за да достигнете и до перлата на тази екскурзия –острова на костенурките. На него живеят големите морски костенурки Карета Карета, достигащи дължина до 100 см., които също така са защитен вид, а посещението на острова от 20 до 8 часа в периода май-октомври е забранено, тъй като тогава костенурките снасят яйцата си. От плажа на костенурките се открива и невероятна гледка към езерото Сюлюнгюр. На отиване ще имате възможност да си направите кални бани и да се потопите в серен басейн.

Marmaris-Dalyan.jpg
greece-rhodes.jpg

​ГРЪЦКИЯТ ОСТРОВ РОДОС

Вторият по големина остров на Гърция е Родос. Наричан още Перлата на Гърция, той ще ви завладее с невероятни плажове, кристално чиста вода, красиви пейзажи и прекрасен средиземноморски климат. Тук са и едни от най-екзотичните плажове. Оcтрoвът предлага забележителни кафенета и ресторанти, в които ще може да се насладите на традиционната храна и чудесното вино.

Родос е подходящ също и за любители на природата и историята. Една от най-известните забележителности на острова е "Родоския колос" - знаменитата статуя на бог Хелия, а старият град на Родос е един от най-добре запазените градове от древността в цяла Европа. Ще имате възможност да посетите още и акрополът на Атина Линдия и древният театър в град Линдос, вторият по големина на острова.

Разположен срещу най зеленият турски курорт Мармарис, остров Родос ви предоставя незабравими преживявания за перфектната лятна вaκaнция.

pamukkale-14979_1280.jpg

ПАМУККАЛЕ

 

Памуккале е визитната картичка на Турция и един от най-красивите природни феномени в страната. В превод от турски името означава "замък от памук"

Памуккале се намира в сеизмично ативна зона. В следствие на заметресения се появяват карстови извори.  Богатата на минерали и варовик вода се стича по склона в течение на хилядолетия образува над 100 приказни тераси. Те се изпълват от топлата минерална вода и образуват лековити лазурни басейни. 

Според местните жители, изворите имат изключително въздействие и помагат при сърдечни и бъбречни заболявания, кожни проблеми, проблеми с кръвообращението, с нервите, при паралич и ревматизъм. Легендата гласи, че водите подмладяват,  дори прочутата красавица Клеопатра се е къпала в един от басейните, в който можете да влезете и Вие, но срещу допълнително заплащане. Наричат го басейна на Клеопатра. За всичко това и още много други интересни истории ще Ви разкаже придружаващият групата лицензиран екскурзовод.

ТУРСКА БАНЯ 

 

Хамамът или турската баня на български носи вековни традиции още от времето на Османската империя.

През вековете тя се е считала за място за релаксация, терапия, профилактика и социални контакти.  Ако искате да отстраните токсините и да се отдадете на пълен релакс - това е точното място за Вас. Ще имате възможност да почувствате топлината на мраморния камък, парата и 100% влажност на въздуха в една наистина автентична обстановка. Процедурата започва със сауна, продължава с пилинг с кесе и масаж с пяна и за финал - масаж с етерични масла.

a2.jpg

ГМУРКАНЕ

 

Страхотна възможност да се полюбувате на интересния подводен свят на Средиземно море. Гмуркането е подходящо и за начинаещи, предлага се професионално оборудване и инсктруктор. Изживяването е невероятно!

scuba.jpg

*Ако желаете да получите актуален списък с цените на допълнителните мероприятия, моля пишете ни на имейл office@doliclub.com

Екскурзиите се организират от турския партньор на "Доли Травъл Клуб" и се заплащат на място в хотела, на представител, който посреща групите. Заплащат се в евро, както са обявени в програмата.

 

*TA „Доли Травъл Клуб“ не носи отговорност за организацията и провеждането на допълнителните мероприятия.

bottom of page