top of page

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ ОТ МАРМАРИС / ПО ЖЕЛАНИЕ / 
 

ОСТРОВА НА КЛЕОПАТРА

Острова на Седир или по-известен като острова на Клеопатра, отстоящ  само на 30 минутно плаване от Мармарис. Един от най-известните турски острови, привличащ огромен брой туристи всяка година с невероятната си комбинация от спираща дъха природа и историческо-културни забележителности. Освен това, островът е известен и като арена на любовната история между Клеопатра и Марк Антоний. Легендата разказва, че уникалният плаж от раковини, на който ще се насладите по време на екскурзията си, е направен, като пясъка и раковините са докарани по нареждане на Марк Аврелий от Египет, за да засвидетелства любовта си към Клеопатра и двамата често са плували тук. Освен този спиращ дъха плаж, ще можете да разгледате и останките от древноримски град, в това число и амфитеатър, изграден, според легендата, специално за Клеопатра. И като бонус към всичко това, ще спрем за гмуркане и плуване на няколко места, за да се потопите в кристално чистите води на Средиземно море.

Цена:  около 25 евро на човек

Cleopatra Island 4.jpg

ДАЛЯН

Най-търсената екскурзия от Мармарис е Далян и световноизвестният плаж Изтузу, по-известен като плажа на костенурките.На около два часа път с корабче от  Мармарис се намира град Далян. На град Далян няма да се отделя време, тъй като целта на екскурзията е разположената около него делта на река Далян. Ще имате възможността с малко корабче да прекосите реката, като ще видите останки от античния град Каунос, както и уникалните фасади на древни лакийски гробници, отвесно издълбани в скалите около реката, за да достигнете и до перлата на тази екскурзия –острова на костенурките. На него живеят големите морски костенурки Карета Карета, достигащи дължина до 100 см., които също така са защитен вид, а посещението на острова от 20 до 8 часа в периода май-октомври е забранено, тъй като тогава костенурките снасят яйцата си. От плажа на костенурките се открива и невероятна гледка към езерото Сюлюнгюр. На отиване ще имате възможност да си направите кални бани и да се потопите в серен басейн.

 

Цена:  около 25 евро на човек

Marmaris-Dalyan.jpg
greece-rhodes.jpg

​ГРЪЦКИЯТ ОСТРОВ РОДОС

Вторият по големина остров на Гърция е Родос. Наричан още Перлата на Гърция, той ще ви завладее с невероятни плажове, кристално чиста вода, красиви пейзажи и прекрасен средиземноморски климат. Тук са и едни от най-екзотичните плажове. Оcтрoвът предлага забележителни кафенета и ресторанти, в които ще може да се насладите на традиционната храна и чудесното вино.

Родос е подходящ също и за любители на природата и историята. Една от най-известните забележителности на острова е "Родоския колос" - знаменитата статуя на бог Хелия, а старият град на Родос е един от най-добре запазените градове от древността в цяла Европа. Ще имате възможност да посетите още и акрополът на Атина Линдия и древният театър в град Линдос, вторият по големина на острова.

Разположен срещу най зеленият турски курорт Мармарис, остров Родос ви предоставя незабравими преживявания за перфектната лятна вaκaнция.

 

Цена: около 45 евро на човек

pamukkale-14979_1280.jpg

ПАМУККАЛЕ

 

Памуккале е визитната картичка на Турция и един от най-красивите природни феномени в страната. В превод от турски името означава "замък от памук"

Памуккале се намира в сеизмично ативна зона. В следствие на заметресения се появяват карстови извори.  Богатата на минерали и варовик вода се стича по склона в течение на хилядолетия образува над 100 приказни тераси. Те се изпълват от топлата минерална вода и образуват лековити лазурни басейни. 

Според местните жители, изворите имат изключително въздействие и помагат при сърдечни и бъбречни заболявания, кожни проблеми, проблеми с кръвообращението, с нервите, при паралич и ревматизъм. Легендата гласи, че водите подмладяват,  дори прочутата красавица Клеопатра се е къпала в един от басейните, в който можете да влезете и Вие, но срещу допълнително заплащане. Наричат го басейна на Клеопатра. За всичко това и още много други интересни истории ще Ви разкаже придружаващият групата лицензиран екскурзовод.

 

Цена: около 45 евро на човек

ТУРСКА БАНЯ 

 

Хамамът или турската баня на български носи вековни традиции още от времето на Османската империя.

През вековете тя се е считала за място за релаксация, терапия, профилактика и социални контакти.  Ако искате да отстраните токсините и да се отдадете на пълен релакс - това е точното място за Вас. Ще имате възможност да почувствате топлината на мраморния камък, парата и 100% влажност на въздуха в една наистина автентична обстановка. Процедурата започва със сауна, продължава с пилинг с кесе и масаж с пяна и за финал - масаж с етерични масла.

 

*Цена: около 20 евро

a2.jpg

ГМУРКАНЕ

 

Страхотна възможност да се полюбувате на интересния подводен свят на Средиземно море. Гмуркането е подходящо и за начинаещи, предлага се професионално оборудване и инсктруктор. Изживяването е невероятно!

 

Цена: около 25 евро на човек

scuba.jpg

*Ако желаете да получите актуален списък с цените на допълнителните мероприятия, моля пишете ни на имейл office@doliclub.com

Екскурзиите се организират от турския партньор на "Доли Травъл Клуб" и се заплащат на място в хотела, на представител, който посреща групите. Заплащат се в евро, както са обявени в програмата.

 

*TA „Доли Травъл Клуб“ не носи отговорност за организацията и провеждането на допълнителните мероприятия.

bottom of page