Приключенски туризъм

Можем да съдействаме с изготвяне на цялостна програма за вашата компания, с настаняване и всичко необходимо, за едно вълнуващо изживяване

Полет с балон над Белоградчик
Разходка с електрически велосипеди
Плаване с драконови лодки
Пешеходни турове
Show More

Полет с балон

Полетът с топловъздушен балон е едно от най-сигурните въздушни приключения и в същото време може би най-спокойното и най-приятното. Балонът лети рано сутрин или привечер, когато вятъра е най-спокоен и се носи плавно със скоростта на вятъра. Той се издига благодарение на затоплянето на горещия въздух в купола му и се снишава при изстиването на този въздух. На различните височини има въздушни пластове, които се движат в различни посоки с различна скорост и това позволява на пилота да направлява в известна степен посоката на движение. Кацане става на полето, чрез контролирано изпускане на горещ въздух посредством голяма клапа в най-горната част на балона, след което пасажерите летели за първи път с балон участват в специален ритуал.

Кошът на балона побира стандарно 4ма пасажери за сутрешен полет и 2-3ма за следобеден в зависимост от няколко фактора. При всички случаи балона се управлява от пилот. Полетът с балон е един отличен способ за борба със страха от високо, стига този страх да не е твърде голям. Принципно човек, който може да стои спокойно на терасата на 5тия етаж без да му се подкосяват краката може да лети спокойно и с балон. Децата под 6 години летят само ако не ги е страх от шума на горелката и винаги с придружител.

При издигането с балон на височина до 1000м над земята температурата в коша не се променя особено, поради следните причини: обикновено е слънчево и вятъра е слаб, а дори балона се движи с посоката на вятъра и той практически липсва. Нещо повече – горелката освен въздуха над нея затопля и главите на по-високите пасажери, така че не е необходимо специално по-топло обличане. Достатъчно е да се облечете удобно със спортни обувки.

  1. Свободен полет с балон

Свободният полет с балон е истинско приключение, а усещането да летиш свободно и плавно над земята е несравнимо.

Свободният полет стандартно може да бъде планиран за половин или цял час, като над Белоградчишките скали предлагаме полети от цял час поради спецификата на терена, изобилстващ с прекрасни скали и големи горски масиви.

В района на Видин или на определени места около Белоградчик може да се планират и половинчасови полети, особено когато групата от пасажери е по-голяма и всички искат да летят.

 

  • над Белоградчишките скали

Полетът с балон над Белоградчишките скали продължава около час. Излитаме от една много красива полянка между скалите само на 2мин. пеща от централния площад в Белоградчик - Панаирището. Коша на балона събира средно 4 пасажера. Летим ниско над скалите и после високо с посоката и силата на вятъра. Свободният полет с балон е истинско приключение, а тези, които се осмелят за първи път да се качат в балон след това получават благодорническа титла на специална церемония. Кацаме на място различно от това, от което сме излетели, но наземния екипаж на балона ни връща обратно по земя с помощта на обикновен автомобил.

Часът на излитане обикновено е между 7:00 и 8:00 сутринта. Възможни са и следобени ВИП полети за 2ма или трима пасажери.

Цялото преживяване включва: свободен полет, церемония с естествено пенливо вино,трансфер обратно до центъра на града.

Щастливи приземявания!

Цена: 300лв/човек

  • в района на Видин

Полетът с балон в района на Видин или на някои места около Белоградчик като с. Боровица и с.Рабиша /Рабишкото езеро/ може да бъде планиран за 30 минути поради сравнително по-равниния характер на местността. При полет в района на Видин често се вижда целия завой на река Дунав, а приключението от полета е не по-малко силно.

30 минутният полет при достатъчно слаб вятър позволява в рамките на една сутрешна полетна сесия да се направят няколко кратки полета, като пасажерите сменят своите места в коша на балона всеки път когато той кацне изправен на земята. При този тип полет е възможно по-големи групи от до около 20 човека да летят в една сутрин.

Часът на излитане обикновено е между 7:00 и 8:00 сутринта.

Цялото преживяване включва: свободен полет, церемония с естествено пенливо вино след окончателното кацане на балона, трансфер обратно до мястото на излитане.

Цена: 150лв/човек

 

    2. Панорамно издигане с балон

Панорамното издигане с балон е с продължителност 7-8 до 10 минути. Мястото на издигане е Панаирището – поляна сред скалите на 2 минути пеша от центъра на Белоградчик.

Балонът е фиксиран с въжета за близкостоящите скали, което позволява издигането му до 77 метра над земята. За сравнение стандартните привързани издигания са на височина от 20-30 метра. От тази височина пред очите ви се открива великолепна гледка към Белоградчишките скали. Вижда се най-високата част на крепостта Калето, Ученичката, Мечката, Адам и Ева, Червената стена и целия великолепен пейзаж на юг, както и малка част от града.

Часът на панорамно издигане обикновено е между 7:00 и 8:00 сутринта в събота или неделя. При наличие на група от минимум 15 човека може да се направи издигане в удобна за пасажерите дата.

Цялото преживяване включва: изгидане и спускане с балон, управляван от пилот

Цена: 50лв/човек

Разходка с електрически велосипеди

50 планински електрически велосипеди от висок клас Ви очакват в Приключенския център за назабравими приключения по планинските пътеки в района на Белоградчик.

Задължително условие за ползването на велосипедите е притежаването на добри умения за управление на велосипед в подобен терен. Носенето на каска също е задължително. Всеки ползвател на велосипед задължително подписва декларация, с която освобождава от отговорност приключенския център за евентуални травми или наранявания причинени по време на ползването на велосипеда.

Велосипедите са полско производство, развиват до 30-35км/ч на равен терен и значително улесняват изкачванията. Пробега с напълно заредена батерия на 1 колело е 50-80км, но зависи от терена и теглото на велосипедиста, както и от степента на използване на батерията.

  1. Индивидуална разходка;

Всеки може да наеме велосипед от Приключенския център, стига да има 18 години или да е придружен от родител или настойник. Цената за ползване на каска за половин ден е 10лв. Ползващите каска не заплащат за наем на велосипед и не заплащат депозит на велосипеда. Велосипедистите със собствена каска не заплащат наем на велосипед, но заплащат депозит за ползването на колелото в размер на 1000лв.

Туристите, спукали гума или ако при тяхното владение на велосипеда се е случила някаква повреда заплащат съответната цена, съответваща на ремонтните работи по отстаняване на повредата.

Цена: 10лв/човек

 

   2. Организиранo с водач

Организираните вело разходки с водач имат голямо предимство за туристически групи. Водачът се съобразява с велоуменията на групата при избора на маршрут и води беседи на определени места по маршрута, на които разказва интересни факти и истории.

Водачът също така може да смени спукана гума по време на път, което е безвъзмездно и спестява евентуални неприятни емоции свързани с придвижването на велосипеда обратно до Приключенския център.

За наем на водач е необходимо събирането на група от минимум 10 човека или заплащането на фиксираната сума от 60лв при по-малко на брой участници.

Веловодач могат да наемат и хора със собствени велосипеди.

Цена: 6лв/човек

Вино и колело /Дегустация на вина от бутикова винарска изба/

Уникалното приключение понякога е комбинация от 2 незабравими неща – карането на колело и дегустация на маркови вина на винарска изба Боровица

Велоразходката минава покрай червената църква „Св. Троица“, магнетичната скала Боров камък, посещение на собствения лозов масив на избата и достига до изба Боровица, където участниците имат възможност да се насладят на 2 уникални вина по избор от 6 различни вида и беседа. В дегустацията е включена също лека закуска от хапки и вода.

На връщане има възможност за посещение на пещера Лепеница – място с невероятна енергия, изсечено в скалите.

Това приключение включва ползването на веловодач и съответно залепването на всички спукани гуми по време на разходката.

Минимален брой участници за тази цена – 10 човека

Цена: 30лв/човек

 

Двойна езда

За пълното удоволствие понякога не е достатъчно само една седалка, а трябва и седло.

Предлагаме Ви велоразходка с електрически велосипеди, която ще ви преведе покрай Белоградчишката крепост Калето и ще Ви отведе до един от най-огромните и внушителни скални масиви – Збегове – силно енергийно място за съзерцание на природата и вдъхновение. От там по горски пътища стигаме до близко село със страшно име, в което участниците ще имат възможност да упражняват конна езда на открито сред природата със изключително добре обучени и поддържани коне в рамките на 20 минути! Докато участниците се сменяват на конете за почиващите си е предвидена лека закуска.

Това приключение включва ползването на веловодач и съответно залепването на всички спукани гуми по време на разходката.

Минимален брой участници за тази цена – 10 човека. Максимален брой участници – 16 човека

 

Цена: 30лв/човек

 

 

 

Плаване с драконови лодки

Драконовите лодки са тесни и дълги, украсени с глава на дракон отпред и опашка на дракон отзад. Разполагаме с 2 оранжеви лодки за 20 гребци, 1 гондолиер и 1 барабанчик всяка. Стартът на състезанието се дава от барабаните, след което отборите на всеки от драконите гребат смело, за да преминат първи на финалната линия. Освен барабан отпред всяка лодка се управлява от кормчия отзад, който чрез двуметрово гребло дава посоката на движение на лодката.

При ползването на лодките гребците задължително се екипират със спасителни жилетки и се осигурява воден спасител.

Възможно е участието и на деца при придружаващ родител или настойник.

Целта на плаването е да се получи синхрон в действията на целия отбор в лодката, така че загребването да става едновременно и ритмично. Когато се постигне това условие лодките с двата отбора може да се състезават и да излъчат победител.

Едно изключително забавно водно приключение, за което не е необходимо участниците да са имали какъвто и да е опит преди. Самите лодки са изключително стабилни и при правилно използване вероятността от обръщане е много малка.

Драконовите лодки отдавна са преминали границите на Китай като интересна форма на групово приключение и през 2019 година благодарение на проекта "Драконови лодки", съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие по програмата INTERREG V-A Румъния-България се превръщат в нов туристически продукт на река Дунав и Рабишкото езеро между България и Румъния

  1. В Рабишкото езеро

Рабишкото езеро се намира в непосредствена близост до световно известната пещера Магура и представлява достатъчно голям водоем от спокойна вода, който е изключитено подходящ за начинаещи любители на водните спортове.

Капацитета на 2те драконови лодки е 42 човека, а плаването с тях се извършва при групи от минимум 30 участника.

Лодките са оборудвани със спасителни жилетки, кормчии и воден спасител.

При желание и с допълнително заплащане може да се организира пикник на езерото.

Приключението продължава 2-3 часа.

 

Минимален брой участници за тази цена – 30 човека

Цена: 30лв/човек

 

 

     2. В района на Видин

Драконовите лодки може да бъдат използвани и в района на Видин. Едно от най-вълнуващите приключения с драконовите лодки е посещението на самотен остров в р. Дунав с голяма плажна ивица, на която приключенците може да плажуват, да играят спортни игри и да хапнат от организирания пикник, включен в цената на приключението.

Капацитета на 2те драконови лодки е 42 човека, а плаването с тях се извършва при групи от минимум 30 участника.

Лодките са оборудвани със спасителни жилетки, кормчии и воден спасител.

Моторна лодка охранява приключенците.

Приключението продължава 5-6 часа.

 

Брой участници за тази цена – 30 – 50 човека.

Цена: 50лв/човек

 

Пешеходни турове

Белоградчишките скали са започнали да се оформят преди 220 милиона години, когато този район е бил дъно на море. С времето от природните сили се оформят тези магнетични природни феномени на площ от около 100 кв.км в правоъгълник с 30км дължина и 3 до 5км ширина. Пеша е най-добрият начин да се открият скалите, тъй като само така може да се достигне до повечето от тях, макар и за повече време, което със сигурност се изплаща в удивление пред чудесата на майката природа.

Пешеходните обиколки са съобразени с нивото на подготовка на участниците, но най-общо  са полудневни и целодневни. По време на обиколката водача разказва интересни факти и истории свързани със скалите

  1. Полудневен

Полудневната разходка може да бъде сутрин или следобяд и включва посещение на изключително интересни скални образувания в природата. Разходката се предвожда от опитен водач, който познава добре местността. Избора на маршрут зависи изцяло от времето на разположение и нивото на подготвеност на групата за пешеходни разходки.

Продължителност – 2-3 часа

 

Брой участници за тази цена – мин 10 човека.

Цена: 6лв/човек

 

  1. Целодневен

Целодневната разходка с водач обхваща по-голяма площ и отново маршрута се подбира според предпочитания и очакванията на групата.

По време на прехода се организира пикник за участниците на интересно място по маршрута.

Продължителност – 5-6 часа

Цена: 20лв/човек

 
 
 
 
Информацията публикувана на сайта е с информационна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.80 от ЗТ за достоверна се счита само информацията предоставена на клиента по имейл или в офиса на ТА „Доли Травъл Клуб"
Посочените в евро цени се прекалкулират в левова равностойност по курс 1 € = 1,96 лв.

© 2021 by Doli Travel Club